Anatol Șalaru a depus un denunț la Procuratura Generală în privința Partidului Șor. Președintele PUN cere procurorilor să stabilească de unde formațiunea lui Șor a luat banii pentru campania electorală în alegerile locale din Chișinău, dar totodată și confiscarea a 200 de mii de lei, surse utilizate pentru promovarea candidatului Reghina Apostolova. Asta după ce instanța de judecată a stabilit că campania electorală a Reghinei a fost finanțată din străinătate și a eliminat candidatul din cursă.

„Solicităm organelor de resort să elucideze toate circumstanțele de fapt și de drept și să stabilească dacă Partidul Politic Șor ar intenționa să substituie sau să ascundă identitatea donatorilor și/sau dacă în spatele acestor donații dubioase stă un grup criminal organizat sau o organizație criminală”, Anatol Șalaru, președinte PUN.

Anatol Șalaru este sigur că sursele de finanțare ale partidului Șor vin din lumea criminală.

„Cred că există destul de multe indicii ca procuratura să demareze o anchetă penală pentru că acei bani folosiți de Șor vin, cu siguranță nu de la oameni cinstiți cu din zone criminogene”, Anatalor Șalaru, președinte PUN.

Responsabilii din cadrul procuraturii au declarat pentru TV8 că au recepționat demersul și urmează să-l examineze, iar ulterior vor veni cu informații despre soluția adoptată. Am solicitat o reacție și din partea Partidului Șor. Deocamdată însă nu am primit nici un răspuns.

Candidatul Partidului Șor la primăria Capitalei, Reghina Apostolova a fost exclusă din cursa electorală după ce PUN a publicat mai mult informații cu privire la faptul că aceasta ar fi primit bani din Federația Rusă. Consiliul Electoral de Cicumscripție a mers în judecată, iar toate instanțele au emis o hotărâre prin care ea a fost eliminată din cursă. Apostolova a declarat atunci ca decizia este una ilegală.