Peste 222 de mii de lei au fost alocați pentru acoperirea cheltuielilor de organizare a vizitei oficiale a președintelui Macedoniei, Gjorge Ivanov, în Republica Moldova. Potrivit deciziei Guvernului, Ministerul Finanțelor va finanța cheltuielile menționate pe măsura prezentării documentelor confirmative de către Aparatul Președintelui. O hotărâre în acest sens a fost aprobată la 25 iulie curent de către Guvern.

Președintele Macedoniei a întreprins recent, la invitația președintelui Igor Dodon, o vizită oficială în RM în perioada 16-18 iulie. Întâlnirea celor doi oficiali s-a desfăşurat la Reşedinţa de Stat.

Spre comparație, pentru vizita președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, la Chișinău, Guvernul a cheltuit peste 130 de mii de lei. Aceasta a avut loc în aprilie curent.

Amintim că pe 24 ianuarie, curent, cabinetul de miniștri a aprobat majorarea cheltuielilor pentru deservirea delegațiilor străine. Potrivit modificărilor aprobate, cheltuielile de transport internațional pentru oficialii sau delegațiile străine invitate de Președintele R. Moldova, Președintele Parlamentului și Prim-ministru, sunt achitate din bugetul de stat.