Șeful statului susține că proiectul de lege privind transmiterea Ambasadei SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru construcţia noului lor oficiu nu-l va semna chiar dacă riscă să fie suspendat din nou din funcție. Despre acest fapt, Igor Dodon a scris pe pagina sa de facebook.

„Să ştie cetăţenii că Dodon a fost suspendat din funcție pentru că a refuzat să cedeze pământ americanilor pentru construcţia ambasadei”, a scris Dodon.

Acesta mai susține că i-a spus personal ambasadorului SUA că nu acceptă această decizie. „I-am propus să amânăm soluţionarea acestei probleme, revenind la ea după alegeri sau găsind un alt loc pentru edificiu, iar pe acest teren să fie amenajat un parc sau o zonă de odihnă pentru chişinăuieni”, a mai spus Dodon precizând că își dorește relații bune cu SUA.

TV8 amintește că Parlamentul a aprobat transmiterea cu titlu oneros, a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA). Potrivit proiectului, terenul Stadionului Republican din municipiul Chişinău, din str. Tighina 12, are o suprafaţă de 5,1814 hectare și se află în proprietate publică a statului