Maia Sandu afirmă că reforma fiscală inițiată de PDM nu este altceva decât legalizarea banilor furați. O declarației în acest sens a fost postată de Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Sandu afirmă că esenţa celor trei legi (282, 283, 284) incluse „hoţeşte, în câteva ore, fără consultare publică, cu încălcarea gravă a unor proceduri elementare, pentru a fi votate de urgență în Parlament”, au ca scop legalizarea banilor furați.

„Sub retorica falsă a unor reforme de ordin fiscal se ascunde o banală spălare de bani şi legalizare a banului furat de la popor. Anul trecut, un proiect asemănător a fost respins în urma presiunii partenerilor de dezvoltare, societăţii civile şi a partidelor de opoziţie. Acum însă guvernarea antipopulară a decis să meargă până la capăt şi să bată încă un cui în Acordul de Asociere. Ei au nevoie urgent de aceşti bani pentru a se menţine la putere, pentru a corupe electoratul şi a frauda definitiv alegerile. ACUM trebuie să ne împotrivim acestui abuz şi să obţinem restituirea miliardului cetăţenilor, și nu grupului de hoţi care se află azi la guvernare”, a scris Sandu pe o rețea de socializare.

Precizăm că, în cadrul pachetului privind stimularea fiscală promovat de guvernare se propune declararea voluntară a imobilelor, maşinilor şi altor bunuri, precum şi a sumelor de bani care nu au fost declarate până acum, contra unei taxe de 3% din sumă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!