/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

PCRM va contesta la Curtea Constituțională proiectele de lege aprobate de Parlament joi

missing
26 iulie 2018, ora 17:34

Șupac afirmă că în ședința plenară a Parlamentului trebuiau discutate 35 de proiecte, o mare parte dintre care a fost prezentată parlamentarilor cu o seară înainte sau înaintea ședinței, fapt care a lipsit deputații de posibilitatea să se pregătească pentru dezbaterile proiectelor.

Deputat mai explică că fracțiunea a părăsit ședința deoarece nicio inițiativă de-a PCRM de a introduce pe ordinea de zi un proiect nu a fost susținută, iar în sala de ședințe au rămas 31 de deputați. Ea mai spune că potrivit Regulamentul de procedură al Parlamentului, în absența a 51 de deputați, ședința a încetat să mai fie eligibilă și ar fi trebuit să înceteze. Cu toate acestea, președintele Parlamentului, A. Candu, nu a întrerupt ședința din cauza lipsei unui cvorum și a continuat lucrările privind dezbaterea proiectelor de legi. Astfel, Legea sus numită a fost grav încălcată. „Astfel, proiectele aprobate astăzi de Parlament sunt lipsite de legitimitate și sunt neconstituționale. Și vor fi contestate de fracțiunea la Curtea Constituțională”, a mai scris Șupac.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram