Partidul Comuniștilor se va adresa la Curtea Constituțională pentru a contesta proiectele de lege aprobate în ședința de joi, 26 iulie, de Parlament. Despre acest fapt a anunțat deputat Inna Șupac pe pagina sa de facebook.

Șupac afirmă că în ședința plenară a Parlamentului trebuiau discutate 35 de proiecte, o mare parte dintre care a fost prezentată parlamentarilor cu o seară înainte sau înaintea ședinței, fapt care a lipsit deputații de posibilitatea să se pregătească pentru dezbaterile proiectelor.

Deputat mai explică că fracțiunea a părăsit ședința deoarece nicio inițiativă de-a PCRM de a introduce pe ordinea de zi un proiect nu a fost susținută, iar în sala de ședințe au rămas 31 de deputați. Ea mai spune că potrivit Regulamentul de procedură al Parlamentului, în absența a 51 de deputați, ședința a încetat să mai fie eligibilă și ar fi trebuit să înceteze. Cu toate acestea, președintele Parlamentului, A. Candu, nu a întrerupt ședința din cauza lipsei unui cvorum și a continuat lucrările privind dezbaterea proiectelor de legi. Astfel, Legea sus numită a fost grav încălcată. „Astfel, proiectele aprobate astăzi de Parlament sunt lipsite de legitimitate și sunt neconstituționale. Și vor fi contestate de fracțiunea la Curtea Constituțională”, a mai scris Șupac.