/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un tânăr va fi judecat pentru spălare de bani. Acesta a primit transferuri de 180 mii de dolari

26 iulie 2018, ora 16:53

Potrivit Procuraturii Anticorupției, în perioada anilor 2013-2015, tânărul, de comun acord cu persoane nestabilite de organul de urmărire penală, urmărind scopul deghizării naturii și originii banilor obţinuţi prin diferite infracţiuni de fraudă şi escrocherie săvârșite pe teritoriul Uniunii Europene, a deschis conturi la mai multe bănci din Republica Moldova pe care, cât și prin intermediul „Western Union”, a primit din străinătate mijloace bănești în diferite valute. Suma banilor transferați se ridică la aproximativ 180 000 dolari SUA, care conform cursului oficial al BNM la data efectuării tranzacţiei, constituiau proporții deosebit de mari.

Continuându-şi activitatea infracţională, învinuitul, în schimbul unui comision de circa 72 000 dolari SUA din suma menționată, a retras în numerar restul mijloacelor bănești (aprox. 108 000 dolari SUA), pe care le-a transferat periodic, prin intermediul sistemului de remitere de bani „Western Union”, către mai mulţi beneficiari din Nigeria, Marea Britanie şi Benin. În scopul deghizării naturii banilor, acesta îi includea în formularele de expediere a banilor la rubrica „scopul operațiunilor/tranzacțiilor” drept ajutoare materiale, donaţii și cadouri.

Bărbatul a recunoscut parțial faptele incriminate, prevăzute la 243 alin. (3) lit. b) din Codul penal, iar dacă instanța îl va găsi acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Menționăm că, organul de urmărire penală a aplicat sechestru pe un automobil care a fost procurat de către învinuit pe banii obținuți din săvârșirea infracțiunii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram