Deputatul liberal-democrat Grigore Cobzac a declarat la ședința Parlamentului că în această noapte orașul Hîncești a fost împânzit cu inscripții denigratoare la adresa sa. Afirmația vine după ce Andrian Candu a declarat în cadrul ședinței Parlamentului din 26 iulie că deputații PLDM ar trebui scuturați pentru a vedea dacă mai cad banii din ei, făcând aluzie la furtul miliardului.

„Familia mea a avut o surpriză mare în această dimineață. Nu ați reușit ieri să finalizați discursul în Parlament și să arătați cu degetul la cei care în viziunea dvs. au furat băncile, că în această noapte am fost nominalizat ca hoț de miliarde în Hâncești. Orașul a fost împânzit cu sute de inscripții denigratoare la adresa mea. Poarta casei, stâlpii, asfaltul, gardurile cetățenilor, toate au fost împânzite cu inscripții denigratoare. Savurez din plin democrația despre care vorbiți permanent de la această tribună. Dacă dvs. și conducerea partidului vă veți uita mai des în oglindă, veți vedea acolo că sunteți o conducere banditească și criminală”, a spus Grigore Cobzac.

În replică, Adrian Candu i-a recomandat deputatul să apeleze la autoritățile care se ocupă cu investigații, iar în cazul în care consideră că i se pune în pericol viața și sănătatea, ar putea fi examinată posibilitatea de a-i fi acordată asistența necesară și pază din partea statului. „Vă rugăm să vă adresați autorităților care se ocupă cu investigații. Dacă viața dvs. și a familiei e în pericol vom examina posibilitatea de a acorda toată asistența necesară și pază dacă este nevoie din partea statului.

Liberalul Ghimpu a intervenit menționând că acțiunile date vor avea un efect invers.

Am încercat să luăm o reacție de la inspectoratul Hîncești, însă acolo ne-au anunțat că trebuie întâi să meargă în teren și să inspecteze faptul.