/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Incendiile de lângă Atena declanșate intenționat? Ce spun oficialii greci

missing
27 iulie 2018, ora 11:18

„Există indicii care ne conduc către această idee”, a declarat joi seara Nikos Toska, viceministrul Apărării Naționale.

Potrivit unor imagini prin satelit, mai multe incendii s-au declanșat în cea mai scurtă perioadă de timp, la vest de capitala grecească.

La est de Atena, unde au murit peste 83 de persoane, incendiile s-au raspandit rapid datorită vânturilor puternice și temperaturilor ridicate. „Nu există numai indicații, dar și semne de incendiere aici”, a spus Toskas, care nu a oferit mai multe detalii.

Radiodifuzorul de stat ERT a raportat că un bărbat din Irlanda și un bărbat din Belgia se numărau printre victime.

Joi, 26 iulie, voluntarii și responsabili în situații de urgență au căutat prin toate casele din orașele Mati, Rafina, Nea Makri și Neos Voutzas. „Vom căuta fiecare casă”, a spus purtătoarea de cuvânt a brigăzii grecești de pompieri la televizor.

Rudelor celor dispăruți le-au fost înmânate probele de ADN de la morga din Atena, unde au fost identificate rămășițe. Aproximativ 30 de persoane rămân neidentificate.

„Am luat mostre de ADN din partea tuturor rudelor victimelor, iar cele de la care lipsesc, vom avea rezultate de identificare în zilele următoare”, a declarat examinatorul medical Ilias Boyiokas, descriind cele mai multe dintre rămășițe ca fiind „carbonizate”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram