Fostul șef al așa zisului minister de interne din regiunea Transnistreană, Ghenadie Kuzmichev, ar fi fost reținut la Chișinău pe 27 iulie. Inspectoratul General de Poliție a declarat pentru TV8 că pe acest caz a fost depusă o plângere. Însă nu a venit cu un comentariu la afirmațiile soției politicianului care spune că mașina lui Kuzmichev a fost oprită de o mașină a Inspectoratului de Poliției.

„Noi pe acest caz avem depusă o plângere privind răpirea unei persoane și a mașinei acestuia. Stabilim toate circumstanțele”, a declarat Mariana Bețivu pentru TV8. Purtătoarea de cuvânt a IGP a precizat că plângerea a fost scrisă de o rudă de-a lui Kuzmichev.

Amintim că, potrivit soției lui Ghenadi Kuzmichev, acesta a fost reținut pe 27 iulie la Chișinău. „El călătorea cu o rudă la Chișinău dinspre Leușeni. La intersecție stătea o mașină de patrulare a poliției moldovenești. Ei au oprit mașina lui Kuzmichev sub pretextul că a depășit viteza. Apoi s-a apropiat un jeep Land Cruiser argintiu, și el [Kuzmichev] a ieșit din mașină „, a spus Kulikova. Din mașină, a povestit femeia, au ieșit patru sau cinci persoane veniți din Transnistria. Erau îmbrăcați în haine civile, dar cu măști. Kuzmicheva, a spus soția sa, a fost mutat în jeep și dus spre o destinație necunoscută împreună cu mașina lui.

Ea a mai spus că fostul șef al așa zisului minister al afacerilor de interne al Transnistriei este în închisoare în satul Glin, raionul Grigoriopol. „El este în izolator, bătut până la moarte, nimănui nu i se permite să-l vadă. Doctorul nu la examinat timp de 24 de ore și nu există posibilitatea de a-i transmite medicamente”, a declarat soția lui Kuzmichev pentru NM. Ea a menționat că el este cetățean al Moldovei și Rusiei.

Kuzmichev este dat în căutare în regiunea Transnistriană sub acuzația de contrabandă. Anterior, sub acuzația de contrabandă, Serghei Mantalutsu, fostul șef al departamentului anti-contrabandă al așa zisului comitet de Stat al Vămilor din Transnistria, a fost condamnat la 10 ani.