Localul în care a avut loc nunta în urma cărei au fost internați în spital 27 de persoane cu toxiinfecţie alimentară a fost închis. Despre acest fapt informează printr-o notă informativă Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară.

Festivitatea ar fi avut loc pe 26 iulie în sala de festivități „Orhideea” din satul Lozova, Străşeni. În urma evenimentului respectiv în spitalul raional din Călăraşi au fost internate 27 persoane cu toxiinfecţie alimentară, 10 persoane urmează tratament ambulatoriu.

ANSA informează că finisarea sărbătorii produsele alimentare au fost împărţite între oaspeţii petrecerii. Vineri la data 27 iulie 2018 de către soacra mică produsele au fost reîncălzite şi petrecerea a fost continuată în loc neautorizat (pădure).

Inspectorii Subdiviziunii Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor Străşeni în comun cu specialiştii Centrului Sănătate Publică Străşeni s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili circumstanţele apariţiei toxiinfecţiei alimentare.

S-a constatat că Sala de festivități este autorizată sanitar-veterinar, materia primă a fost însoţită de acte de provenienţă. Au fost prelevate 12 probe de produse alimentare (bucate gata) şi remise pentru investigaţii de laborator la ÎS „Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare”. Cu regret nu a fost posibilă prelevarea probelor de materie – primă din lipsa acestora.

Inspectorii Subdiviziunii Străşeni au întocmit act de control cu suspendarea activităţii localului „Orhideea” până la identificarea sursei de toxiinfecţie alimentară şi efectuarea procedurilor de igienizare a blocului alimentar şi sălii de festivităţi.

Ancheta epidemiologică este în desfăşurare, cu detalii vom reveni suplimentar.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!