Cazul unui magistrat acuzat de trafic de influență a fost transmis de procurorii anticorupție în instanța de judecată.  Funcționarul de stat ar fi pretins de la un avocat mijloace bănești în sumă de 150 de mii de lei, pentru a-l ajuta să câștige mai multe cauze civile. 

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție, cauza penală a fost pornită în baza denunţului unui avocat, care a declarat că a apelat la un judecător pentru a-l ajuta să câștige mai multe cauze civile. În final judecătorul a primit de la avocat suma de 100 de mii de lei.

Mai mult, avocatul a mai apelat la judecătorul respectiv pentru a interveni în privința admiterii apelului și modificarea sentinței primei instanțe de condamnare la o pedeapsă cu închisoare cu executare. În schimbul sumei de 20 de mii de euro, judecătorul promitea că completul de judecători ar admite apelul în privința unei persoane, cu casarea sentinței și recalificarea acțiunilor într-un articol din Codul penal.

Magistratul nu își recunoaște vina. Dacă instanța îl va găsi vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu amendă de la 2000-6000 unități convenționale sau de la doi, la șapte ani închisoare.