Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Liviu Vovc, susține că oamenii primarului de Orhei, Ilan Șor, umbp prin sate și propun oamenilor bani pentru a bloca traseele naționale pe 26 august. Partidul Șor a refuzat să comenteze acuzațiile.

Vovc a scris că la fiecare protest al opoziției sistemul avea grijă să stopeze transportul public din teritorii, să intimideze șoferii de autobuse să nu transporte protestatari la Chișinău, deseori chiar sechestrând mijloacele de transport în garajurile lor, iar acum trec la o mârșăvenie mai mare. „La indicația coordonatorului, oamenii lui Șor umblă prin sate și propun oamenilor nevoiași câte 150-200 lei pentru a bloca traseele naționale pe 26 august! E clar ca sistemul va încerca să obstrucționeze mitingul opoziției, de aia trebuie sa îi fentăm. Organizați-vă în grupuri mai mari, organizați transport din timp, veniți cu o zi înainte și înoptați la rude, prieteni”, a scris Vovc.

Rugați să comenteze acuzațiile, partidul Șor a refuzat. „Stimate TV 8, mâine o să ne cereți să vă comentam și toate strigăturile simpatizanților platformei DA de la proteste? Noi nu comentam aberațiile simpatizanților și liderilor platformei da!”, scrie într-un răspuns al Partidului expediat TV8.

Precizăm că pe 26 august Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” a anunțat despre organizarea unui protest de amploare în Piața Marii Adunări Naționale.