/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Amnesty International cere statului respectarea drepturilor protestatarilor pașnici

missing
31 iulie 2018, ora 15:46

„Amintim că la data de 29.07.2018, în orașul Ungheni, opoziția a organizat un protest pașnic. Simultan, un grup de protestatari pro-guvern a organizat un contra-protest. În consecință, s-au produs mai multe altercații între protestatarii din ambele grupuri. Aceste altercații nu au fost eficient prevenite și stopate de către forțele de asigurare a ordinii de drept”, se arată într-un comunicat al organizației. În acest context, Amnesty International Moldova reiterează că:

– Libertatea întrunirilor și dreptul la libera exprimare sunt drepturi constituționale, care trebuie să fie cu strictețe asigurate și protejate de către stat;
– Dreptul de a fi protejat de către poliție, în cadrul protestelor pașnice, constituie o normă imperativă și o datorie a statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram