Vicepreşedintele PDM Sergiu Sîrbu susține că partidul din care face parte nu a organizat proteste împotriva opoziției. Astfel, Sîrbu neagă că PDM ar sta în spatele contramanifestației de la Ungheni și a protestelor sportivilor din fața sediilor PAS și a Platformei DA. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Adevărul Live”.

Referindu-se la contramanifestaţia de la Ungheni de duminică, 29 iulie, organizată de un grup de cetăţeni în susţinerea guvernării şi contra protestului PAS, PLDM şi PDA din aceeaşi localitate, democratul a negat că acţiunea respectivă a fost coordonată de PDM. „Din câte cunoaştem, a fost o contramanifestaţie din partea unghenenilor, este dreptul lor (…) Există cetăţeni care susţin PDM, care suţin guvernarea, care suţin reformele guvernării. Aceşti cetăţeni au tot dreptul să fie nemulţumiţi faţă de un alt protest şi ar putea să se organzeze”, a afirmat deputatul.

Sergiu Sîrbu a infirmat şi faptul că protestele sportivilor de la sediile PAS şi PPDA ar fi organizate la comanda PDM. „Este o acuzaţie foarte comodă să dai vina pe tot ce se întâmplă în Republica Moldova pe PDM”, subliniind că „este destul de logică reacţia unor sportivi care poate au o şansă unică să vadă în Republica Moldova o arenă naţională de sport unde ar putea ei să-şi valorifice potenţialul. Înţelegem nemulţumirea acestora”, a precizat Sîrbu.

Întrebat dacă guvernarea se teme de proteste, democratul a răspuns: „De ce ar trebui să ne temem? Este o manifestaţie paşnică (…) Evident că guvernarea trebuie să ţină cont de doleanţele oamenilor atunci când ele sunt obiective, când nu există un interes politic în spate. Atunci când protestează trei partide de opoziţie, guvernarea nu are de ce să se teamă, deoarece este o metodă de promovare politică”.