Un agent economic din mun. Chişinău a încercat să introducă ilegal în țară 14 tone de haine și încălțăminte noi. Potrivit PCCOCS, acesta urma să introducă pe teritoriul vamal al Republicii Moldova 15,6 tone de articole vestimentare şi încălţăminte de tip second-hand importate din Germania, însă în cadrul efectuării verificărilor lotului de marfă s-a stabilit că doar 1,2 tone erau mărfuri uzate, iar 14,4 tone erau noi.

Fiind efectuată inventarierea bunurilor declarate neautentic, s-a stabilit că acestea au o valoare de circa 7,8 mln. lei. Administratorul agentului economic a făcut declaraţii pe marginea infracţiunii investigate.

Pe acest caz cercetările continua în vederea identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor care ar putea fi implicate în comiterea infracţiunii.

Dacă vor fi găsite vinovate de comiterea infracţiunii de contrabandă, persoanele fizice implicate riscă închisoare de la trei la zece ani, iar persoana juridică amendă în mărime de la 6000 la 11000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea acesteia.