/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Unde ar putea fi deschis un Consulat Onorific al Republicii Moldova

31 iulie 2018, ora 18:46

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul dialogului, părțile și-au expus interesul în lansarea procesului de deschidere a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Harkov.

„Deschiderea acestuia ar contribui la facilitarea stabilirii contactelor directe între mediile de afaceri din Republica Moldova și această regiune, și va contribui la dezvoltarea proiectelor cultural-umanitare”, a declarat Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean.

Totodată un subiect aparte a vizat examinarea posibilității lansării unei rute feroviare Chișinău – Harkov.

Profitând de oportunitate, Ambasadorul Ruslan Bolbocean i-a mulțumit Guvernatorului pentru invitația de a participa la cel de-al zecelea Forum Economic Internațional „Inovații, Investiții, Inițiative de la Harkov” din 28-29 septembrie 2018 și la rândul său a lansat o invitație pentru oamenii de afaceri din regiunea Harkov să participe la lucrările Business ale forumului țărilor-membre GUAM, planificat pentru toamna anului curent la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram