În regiunea Harkov, Ucraina, ar putea fi deschis Consulatul Onorific al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Ruslan Bolbocean în cadrul unei întrevederi cu Guvernatorul regiunii Harkov, Yuliya Svetlichnaya.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul dialogului, părțile și-au expus interesul în lansarea procesului de deschidere a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Harkov.

„Deschiderea acestuia ar contribui la facilitarea stabilirii contactelor directe între mediile de afaceri din Republica Moldova și această regiune, și va contribui la dezvoltarea proiectelor cultural-umanitare”, a declarat Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean.

Totodată un subiect aparte a vizat examinarea posibilității lansării unei rute feroviare Chișinău – Harkov.

Profitând de oportunitate, Ambasadorul Ruslan Bolbocean i-a mulțumit Guvernatorului pentru invitația de a participa la cel de-al zecelea Forum Economic Internațional „Inovații, Investiții, Inițiative de la Harkov” din 28-29 septembrie 2018 și la rândul său a lansat o invitație pentru oamenii de afaceri din regiunea Harkov să participe la lucrările Business ale forumului țărilor-membre GUAM, planificat pentru toamna anului curent la Chișinău.