Avocații lui Ilan Șor pun sub semnul întrebării veridicitatea rapoartelor „Kroll 1” și „Kroll 2”. În opinia apărătorilor, rapoartele nu conțin decât afirmații neîntemeiate și nu merită recunoașterea pe care au obținut-o în Moldova. În acest context avocații au solicitat să fie luat în considerare raportul realizat de dânșii.

Potrivit avocaților, în cazul în care raportul Kroll ar fi veridic, ar trebui să fie întreprinse măsuri, astfel încât banii să fie returnați de la Ilan Șor. „Dacă concluziile făcute de compania Kroll ar fi veridice, atunci de ce nu au fost întreprinse acțiuni pentru a întoarce banii de la Ilan Șor?”, întreabă avocatul regal James Ramsden QC.

Totodată, apărătorii lui Șor, susțin că „instituțiile care au dus la eșecul țării acum caută țapi ispășitori. Totuși, să fie clar că și Ilan Șor are partea lui de vină”, a afirmat James Ramsden QC.

De asemenea avocații lui Ilan Șor au menționat că instanțele din Republica Molodva au ajuns la o viziune diferită față de Platon, Filat și Ilan Șor.

„Rapoartele Kroll sunt focusate aproape în întregime pe presupusa, dar neîntemeiata vinovăție a lui Ilan Shor, ignorându-se sentința fostului prim-ministru Vladimir Filat și cea a lui Veceslav Platon, iar dovezile arată că ei sunt adevărații vinovați și beneficiarii fraudei”, a declarat avocatul regal.

Amintim că pe șapte februarie 2018 la Londra, avocații lui Ilan Șor au prezentat primul rezumat al analizei cuprinzătoare a celor două rapoarte Kroll, asta după ce au depus o cerere în judecată a companiei Kroll la Curtea Supremă din Londra.