Informația privind reținerea lui Ghenadii Kuzmiciov a fost confirmată de către așa-zisele autorități de la Tiraspol pentru presa locală. Potrivit tv.pgtrk.ru, Kuzmiciov a fost adus vineri în Transnistria, iar acum se află într-un penitenciar din Tiraspol.

Pe numele fostului șef de la Interne și de la vamă este deschisă o cauză penală privind contrabanda în componența unui grup organizat. Acesta ar fi permis trecerea a zeci de camioane cu țigări, carne și băuturi alcoolice de elită prin postul vamal Pervomaisk în schimbul mitei de zeci de mii de dolari. Infracțiunea ar fi fost săvârșită pe când
Kuzmiciov ocupa funcția de președinte al Comitetului vamal.

Amintim că, informații privind reținerea lui Kuzmiciov a apărut în seara zilei de vineri. La Inspectoratul General de Poliție este înregistrat o plângere privind răpirea lui Kuzmiciov și a mașinii acestuia. În același timp, rudele acestuia afirmă că mașina fostul șef de la Interne de la Tiraspol a fost oprită de un echipaj al INP și predat unor oameni veniți din regiune transnistreană. Poliția nu a comentat acuzațiile.