În urma ploii torențiale din 31 iulie mai multe localități au fost afectate. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI câteva gospodării au fost inundate, și mai multe hectare de culturi agricole distruse.

Astfel, în urma precipitațiilor abundente în satul Vadul lui Isac, a raionului Cahul salvatorii au fost solicitați la efectuarea lucrărilor de pomparea a apei dintr-o gospodărie particulară, ulterior fiind construit un dig pentru protecția acestei gospodării de apele acumulate.

Totodată în raionul Cahul au fost efectuate lucrări de deblocare a unui traseu blocat de nămol și pietriș. Astfel se raportează că în satul Cobani a raionul Glodeni ploaia a deteriorat circa 9,2 km de drum local. Mai mult, ploile torențiale au distrus mai multe hectare de culturi agricole în mai multe regiuni: raionul Ocnița, satul Vălcineț- 14 ha de livezi, raionul Călăraș, satul Horodiște -27 ha de livezi și 18 ha de vii.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în satul Romînești a raionului Strășeni de rafale de vînt puternic au fost smulse și deteriorate circa 15 foi de ardezie de pe un bloc locativ cu 5 nivele. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.