Indignat în urma vizitei sale de la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, premierul Pavel Filip a cerut demisia șefului poliției de frontieră din acest punct vamal, dar și demisia șefului vamal de la Leușeni. Declarația a fost făcută în debutul ședinței Guvernului de miercuri.

„Mesajul meu este foarte simplu: demisia. Și cea a șefului Poliției de Frontieră de la acest punct, și cea a șefului Serviciului Vamal de la acest post vamal. Și vreau să vă spun că eu o să mai merg pe la punctele de trecere a frontierei, doar că demisiile o să fie deja la un nivel mai înalt”, a declarat premierul.

Premierul a declarat că așteaptă răspuns la solicitarea sa pentru mâine dimineață. Filip susține că în cadrul vizitei a observat mai multe nereguli. Una este faptul că pasagerii sunt coborâți din autocare pentru a li se verifica documentele, asta deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

În același context, Filip a menționat că îi va expedia o scrisoare premierului Dăncilă pentru ai cere simplificarea trecerii la posturile vamale de la frontiera cu România.