Filip a cerut ca toate locurile bugetare nesuplinite de la alte specialități să fie distribuite către domeniul TIC. Declarația a fost făcută în debutul ședinței de astăzi, premierul Pavel Filip, menționând în context despre creșterea cererii tinerilor care aleg să-și facă studiile în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, atunci când aplică la universități.

În urma rezultatelor primei etape de admitere, la Universitatea de Stat Tehnică a Moldovei sunt trei candidați pentru un loc la buget, adică au fost înregistrate 677 de cereri pentru cele 245 de locuri oferite cu finanțare din partea statului.

„Îmi pare bine că tinerii aleg să-și facă studiile la inginerie, în acest domeniu care de fapt este un domeniu al viitorului și nu înseamnă altceva decât că acești tineri prin meseria pe care o îmbrățișează sunt creativi și inventivi – exact de asemenea oameni are nevoie Republica Moldova”, a precizat premierul.

În context, Pavel Filip a solicitat responsabililor din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să inițieze toate procedurile necesare pentru redistribuirea locurilor la buget nesuplinite de la alte specialități, către cele din domeniul TIC, astfel, încât mai mulți tineri să aibă ocazia să facă studiile în acest domeniu cu finanțare din partea statului.