Persoanele cu vedere slabă din municipiul Chișinău, care au salariul lunar mai mic de 3000 de lei vor beneficia gratuit de ochelari. Confecționarea ochelarilor va fi efectuată de către operatorii economici în baza rețetei prescrise de medicul oftalmolog.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei municipiului Chișinău, în anul 2018 pentru procurarea ochelarilor persoanelor cu deficiențe de văz este stabilită suma de 500 de mii lei.

Listele de așteptare și dosarele persoanelor care vor fi asigurate cu ochelari vor fi perfectate de către Organizația Teritorială (OT) Chișinău a Asociației Obștești „Asociația Nevăzătorilor din Moldova”. Pachetul de acte solicitat va conține: copia actului de identitate, copia certificatului de dizabilitate și certificatul de venit. Prioritar în listă vor fi incluși membrii OT Chișinău ai „Asociația Nevăzătorilor din Moldova”.

Menționăm că numărul anual al beneficiarilor de servicii de corecție vizuală gratuită prin asigurare cu ochelari va fi determinat de limita surselor financiare aprobate în bugetul municipal pentru acest scop.