Maia Sandu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu mesaj video către cetățenii Republicii Moldova în care a cerut ajutorul acestora pentru a realiza câte mai multe activități în cadrul mișcării de rezistență.

„Sprijinul dumnevoastră este decisiv pentru ca noi să putem să realizăm câte mai multe activități în cadrul mișcării de rezistență. Ne propunem să creem celule de rezistență peste tot în țară, să ajungem cu adevărul la toți cetățenii, să organizăm marșuri în toate raioanele din Republica Moldova. Pentru aceasta avem nevoie de sprijinul dumneavoastră financiar și anume de 50 de mii de lei pentru mai multe activități”, a declarat Maia Sandu, președintele PAS.

Potrivit liderei PAS banii vor fi cheltuiți pentru transport, pliante, megafoane și drapele.

Sandu spune că pentru a lupta cu dictatura își propun să creeze celule de rezistență peste tot în țară, să ajungă la cât mai mulți cetățeni, să organizeze marșuri de rezistență în raioanele Republicii Moldova și ca pe 26 august să fie cât mai mulți în PMAN.

Menționăm că mișcarea de rezistență națională „ACUM” a fost creată de PAS, Platforma DA, PLDM și mai mulți reprezentanți ai societății civile. Ultimul protest organizat de mișcarea de rezistență națională „ACUM” a avut loc pe 1 iulie. În cadrul manifestației, protestatarii au adoptat o rezoluției prin care cer guvernării să valideze alegerile locale din Chișinău, să anuleze sistemul mixt și ca judecătorii care au luat decizia de invalidare a alegerilor să fie demiși să trași la răspundere. Ulterior, la această listă s-a mai adăugat și cererea de anulare a legii privind amnistia fiscală.