Activistul civic Victor Chironda colectează semnături pentru o petiție privind anularea unui proiect de lege care prevede modificare Codului Rutier. Potrivit petiției, proiectul trebuie anulat din cauza propunerii de modificare a Regulamentului Circulației Rutiere prin introducerea prevederii „lăsării unui metru” la parcarea pe trotuar.

Mai exact, potrivit proiectului, se dorește modificarea Regulamentului Circulației Rutiere prin adăugarea punctului f) care presupune ca „lățimea minimă a trotuarului sau a spațiului de circulație lăsat la dispoziția pietonilor trebuie să fie de cel puțin un metru”.

Chironda afirmă că prin această modificare de lege autorii își propun să ”sporească gradul de accesibilitate a trotuarelor din oraș”. „Însă de-facto, această prevedere va legaliza practica parcărilor pe toate trotuarele și spațiile publice din oraș, indiferent dacă sunt locuri de parcare amenajate sau nu. Primii care vor avea de suferit sunt conducătorii auto, care vor fi induși în eroare de noua prevedere și vor considera că parchează legal, deși parcarea pe trotuar rămâne ilegală, chiar și cu această modificare. Iar asta poate genera un val de amenzi și penalizări a conducătorilor auto”, susține activistul.

Astfel, el a întocmit o Petiție care urmează a fi transmisă la MAI și Prim-Ministrului. Doritorii de a semnat petiție, pe care o puteți citi mai jos, sunt rugați să contacteze autorul.