Zeci de medici se vor deplasa prin localitățile din țară și vor oferi asistență medicală gratuită cetățenilor. În acest sens mai mulți oameni vor beneficia examene radiologice și stomatologice gratuite. Potrivit premierului, inițiativa răspunde solicitărilor din partea locuitorilor din zonele rurale de a îmbunătăți serviciile medicale.

Serviciile medicale vor fi axate pe trei direcții:

1. Consultații medicale gratuite oferite de medici de profil.

Grupuri mixte de specialiști, inclusiv endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi se vor deplasa prin localități și vor consulta populația.

2. Examene stomatologice gratuite pentru copii.

Echipe de medici stomatologi vor oferi consultații și asistența necesară pentru copiii de la sate. În primul rând, vor fi selectate localitățile unde nu există cabinete stomatologice.

3. Examene radiologice gratuite.

Chiar de astăzi două autospeciale dotate cu instalații radiologice vor merge prin localități și vor identifica cazurile de tuberculoză sau cancer la plămâni. În scurt timp, echipele radiologice vor fi suplinite pentru a efectua și examene de mamografie.

Șeful Executivului a menționat că domeniul sănătății este unul prioritar pentru Guvern și că investițiile pentru dezvoltare vor continua.