Șeful statului amenință cu un maidan în cazul în care după alegerile prezidențiale PSRM nu va avea posibilitatea să influențeze politica internă a țării. Despre acest fapt Igor Dodon a scris pe pagina sa de facebook.

„În cazul în care, după alegerile parlamentare, Preşedintele ţării şi formaţiunea pro-prezidenţială – Partidul Socialiştilor – nu vor avea posibilitatea de a influenţa politica internă, vor exista două variante. Prima – scoatem lumea în stradă şi, folosind toate metodele posibile, schimbăm situaţia. A doua – le punem acestor băieți tranșant întrebarea privind trecerea la forma de guvernare prezidenţială. Nu sunteţi de acord – citiţi punctul nr. 1. Alte variante nu pot să existe”, a scris Dodon.

El susține că în cazul victoriei socialiștilor în alegerile parlamentare, în Moldova nu vom avea „maidan”, afirmânc că „noi le spunem clar tuturor că nu suntem oponenţii cuiva, ci suntem adepţii unei politici externe echilibrate. Sunt convins că socialiştii vor reuşi să stabilească relaţii reciproc avantajoase cu toţi, reieșind din interesele naţionale ale Moldovei”, a scris Dodon.

Amintim că, Legislativul a stabilit că data viitoarelor alegerilor parlamentare este 24 februarie 2019.