/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Doi moldoveni au încercat să scoată peste 400 de mii de RONI din țară

missing
03 august 2018, ora 14:34

Banii au fost descoperiți de către vameșii de la Leușeni, azi-noapte, în jurul orei 01:20. Aceștia erau ascunși în autoturismul în care se aflau suspecții, fiind disimulați în tavan și în două scaune auto pentru copii, care se aflau în portbagaj.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, iar bănuiții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Investigațiile continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor acestei infracțiuni. Conducerea urmării penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Conform prevederilor legale, la trecerea frontierei, persoanele fizice au obligația de a declara în scris numerarul şi cecurile în moneda naţională a Republicii Moldova, precum și cele în valută străină, în cazul în care, suma acestora depășește 10 000 euro (sau echivalentul lor) de persoană.

Evidența circulației transfrontaliere a numerarului reprezintă o măsură necesară pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și a infracțiunilor de contrabandă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram