În octombrie vor fi evacuate toate gheretele din zonele verzi care au fost amplasate prin dispoziție doar pentru perioada estivală, iar pe termen mediu Primăria va merge cu un plan ce prevede evacuarea tuturor unităților de comerț. Despre aceasta a anunțat primarul interimar, Ruslan Codreanu în cadrul prezentării raportului Grupului de lucru pentru examinarea și evaluarea modului de amplasare sau reamplasare a gheretelor din municipiul Chișinău.

„Vom merge în continuare pe reducerea numărului de unități de comerț: gherete, tonete, butoiașe. Punctele comerciale deja nu-și au loc în 2018, acestea crează haos în urbanistică”, a susținut Ruslan Codreanu.

Totodată Codreanu a declarat că unii angajați ai Primăriei continuă mai departe să semneze scheme de prelungire, amplasare și reamplasare ale punctelor comerciale, chiar dacă Primăria spune că numărul acestora trebuie să scadă.

„Dacă până acum noi vorbeam ca prioritar să fie evacuate gheretele care nu funcționează, voi cere să se meargă pe evacuare tuturor gheretelor inclusiv celor care încă activează dar se află pe perimetrul străzilor care sunt interzise de regulamentul aprobat de consiliul municipal”, a declarat primarul interimar.

Menționăm că pentru amplasarea unui punct comercial agentul economic are nevoie să obțină trei acte: schema de amplasare, certificatul eliberat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și o aprobare de pe platforma e-guvernare. După ce a primit aprobarea, agentul economic singur amplasează ghereta conform schemei de amplasare.