Poliția de Frontieră informează că la punctele de trecere comune Palanca-Maiaki-Udobnoe și Tudora-Starokazacie se atestă trafic intensiv. În ambele puncte fluxul de călători și mijloace de transport s-a amplificat pe sensul de ieșire din țară.

În punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe este formată o coloană de 100 de mijloace de transport pe sensul de ieșire din țară. Potrivit poliției de frontieră, traficul s-a intensificat încă de la 03.00, după ce timp de trei ore punctul de trecere nu a activat din cauza unei probleme tehnice la baza de date a autorității vamale din Ucraina. Reprezentanții instituțiilor de frontieră și vamale din R. Moldova și Ucraina lucrează la capacitate maximă în vederea fluidizării traficului transfrontalier.

Totodată, circulație îngreunată în punctul de trecere Tudora-Starokazacie, traseul ce leagă cele două puncte de trecere este blocat cu mijloace de transport, ceea ce condiționează formarea rândurilor și pe partea moldovenească.
Rugăm călătorilor înțelegere și răbdare la situația creată.

Și-au reluat activitatea punctele de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovka și Cosăuți-Iampoli. Amintim că acestea nu erau funcționale în ultimele cinci zile din cauza ridicării nivelului de apă în râul Nistru.