/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Regia Transport Electric Chișinău are datorii de circa 12 milioane de lei

missing
06 august 2018, ora 16:50

În ceea ce ține de veniturile RTEC, în primele șapte luni acestea au constituit 113 milioane de lei, în comparație cu 106 milioane lei în aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit șefului RTEC, diminuarea datoriilor și creșterea veniturilor se datorează masărilor de consolidare a disciplinei financiare, inclusiv prin stabilirea unui control intern riguros.

Dorin Ciornâi a menționat că din 2018 RTEC efectuează achizițiile publice prin intermediul platformei M-tender, iar ca urmare s-a reușit diminuarea cheltuielilor întreprinderii. De exemplu, la procurarea abonamentelor de călătorie au fost contractate servicii valoarea căror este mai mică de aproximativ trei ori comparativ cu perioada anterioară. Până în prezent costul pentru tipărirea unui abonament era de trei lei, iar acum a fost contractat un agent economic care prestează acest serviciu cu 90 de bani/abonament. Calitatea produsului nu a fost afectată. Dimpotrivă, au fost aplicate mai multe elemente de protecție contra falsificării.

Referitor la asamblarea troleibuzelor noi, șeful Regiei a comunicat că în luna mai au fost puse în circulație cinci troleibuze cu propulsie autonomă, pe ruta PMAN – orașul Sângera. Până la finele anului curent, urmează să fie asamblate încă 20 de troleibuze, dintre care 15 cu mers autonom, iar cinci de tip clasic. Toate vor fi dotate cu instalații de aer condiționat. Primele cinci unități de acest tip vor fi puse în circulație la începutul lunii septembrie.

Directorul întreprinderii a mai spus că rețeaua electrică este uzată în proporție de 40%. Durata de exploatare a rețelelor electrice este de 17 ani, dar în Chișinău sunt și rețele care datează din anul 1949. Pentru a fi menținute în funcțiune, acestea periodic sunt reparate.

RTEC are în gestiune trei parcuri de troleibuze, iar în total în cadrul întreprinderii activează 2500 de angajați. Cele 361 de troleibuze din dotare circulă pe 24 de rute.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram