Un minor cu vârsta de 17 ani, domiciliat în mun. Chişinău, a fost reținut de poliție fiind bănuit de răpirea a opt automobile de la începutul anului.

Potrivit poliției, acesta este suspectat ca ar fi răpit doua automobile, pe parcursul lunii iulie. Primul caz a avut loc în noaptea de 11 iulie, când ar fi răpit un automobil de model „Dacia Logan” parcat pe str. Ion Creangă din sectorul Buiucani. Al doilea caz a fost înregistrat pe 21 iulie, când ar fi răpit un automobil de model „Honda” parcat pe str. Suceviţa, care ulterior a fost depistat pe str. O. Ghibu. Conform informaţiilor constatate de poliţişti, minorul ar fi răpit automobilele, prin metoda forţării lacătului .

În acest context a fost inițiată cauză penală pentru răpirea mijloacelor de transport, care se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Întrucât bănuitul nu a atins vârsta majoratului, acesta este cercetat penal în stare de libertate. Este de menţionat că anterior a fost reţinut şi documentat de Poliţia Capitalei pentru alte șase infracţiuni similare săvârşite pe teritoriul capitalei.