Una dintre cele șase victime ale tragicului accident rutier din regiunea Kaluga, Rusia, este Nadejda Căpățînă, profesoară de chimie la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din orașul Căușeni. Un mesaj de condoleanțe a fost postat pe pagina de Facebook a liceului.

A trecut în eternitate profesoara de chimie- Nadejda Căpățină, cea care mereu încuraja, excela prin perseverență, curaj, profesionalism și prietenie. A decedat în groaznicul accident din Kaluga, rămânând o pierdere enormă pentru întreg cadru didactic, elevi și, desigur, apropiați. Condoleanțe rudelor și familiei, va rămâne în amintirea tuturor ca o persoană senină, blajină și gata să ofere ajutor! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se spune în mesajul postat pe pagina liceului.

Tot acolo se menționează că doritorii de a contribui financiar pentru eventualele cheltuieli, pot apela la 078766904.

Amintim că, în dimineața zilei de 4 august a avut loc un accident de circulație în apropiere de regiunea Kaluga, Rusia pe traseul M3 spre Ucraina. În accident au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbuz de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare a Republicii Moldova. În urma impactului opt persoane au decedat dintre care șase cetățeni ai Republicii Moldova. Alte opt persoane cetățeni ai țării noastre au suferit diverse traumatisme.

În Rusia au plecat de urgență mai multe rude ale victimelor și o echipă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI . În același timp, Guvernul a anunțat că va acoperi cheltuielile pentru repatrierea cadavrelor.