/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Doi bărbați s-au înecat în râul Nistru

07 august 2018, ora 15:40

Un bărbat în vârstă de 66 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului în râul Nistru în apropiere satului Sănătăuca a raionului Florești. Cadavrul persoanei în cauză a fost extras în aceeași zi de către echipă de scafandrieri a Detașamentului căutare-salvare nr. 2 din mun. Bălți.

Al doilea caz a fost înregistrat luni seara, la ora 18:09. Un alt bărbat de 52 de ani s-a înecat în timpul scăldatului în Nistru din apropierea satului Coșnița a raionului Dubăsari, fiind în stare de ebrietate alcoolică. Salvatorii au efectuat lucrări de căutare subacvatică, dar fără rezultat.

IGSU al MAI îndeamnă oamenii să respecte regulile principale de comportament în preajma bazinelor acvatice din țară. Specialiștii roagă oamenii să meargă la scăldat doar pe malurile râurilor și lacurilor amenajate cu stații de salvare, să nu consume băuturi alcoolice pe plajă, dar și să supravegheze strict minorii.

Conform datelor statistice de la începutul anului 2018 în Republica Moldova și-au pierdut viața în bazinele acvatice 47 de persoane, inclusiv 9 minori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram