/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Marea Britanie doreşte extrădarea din Rusia a doi suspecţi de atacul cu agentul neurotoxic Noviciok

07 august 2018, ora 09:00

O învestigaţie efectuată de poliţişti şi ofiţeri ai serviciilor de securitate britanice a monitorizat mişcările celor doi suspecţi ruşi de la intrarea acestora în Marea Britanie şi până la părăsirea teriroriului ţării, a anunţat The Guardian.

Cotidianul a transmis că procurorii au pregătit o cerere de extrădare pe care o vor depune în curând.

Cererea de extrădare este posibil să fie însă respinsă de Rusia, situaţie care riscă să tensioneze şi mai mult relaţiile diplomatice dintre Londra şi Moscova.

Constituţia Rusiei interzice extrădarea cetăţenilor ruşi în alte state.

Sergei Skripal, un fost colonel al serviciilor de securitate ruseşti care a trădat zeci de agenţi ruşi pentru serviciul de spionaj britanic M16, şi fiica acestuia Iulia, au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă în oraşul britanic Salisbury, în luna martie.

Marea Britanie a acuzat Rusia de otrăvire şi a identificat substanţa ca fiind un agent neurotoxic folosit de armata sovietică între anii 1970 şi 1980 care se numeşte Noviciok. Rusia a negat în repetate rânduri orice fel de implicare în acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram