Șeful statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E. S. James D. Pettit. Despre acest fapt Dodon a scris pe pagina sa de facebook, precizând că a discutat cu diplomatul despre situația curentă din politica internă și externă a țării, despre relațiile bilaterale moldo-americane.

Dodon afirmă că ambasadorul și-a expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care potrivit lui, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat și va afecta climatul de afaceri din țara noastră.

În același timp, șeful statului scrie că a discutat și despre transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA. Dodon susține că a subliniat că nu poate promulga o astfel de lege care nu este acceptată de societate. „Am propus diplomatului să revenim la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare pentru a identifica în comun alte soluții mult mai convenabile pentru ambele părți. Am lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americanii sa amenajăm un parc sau să edificăm un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii mun. Chișinău, dar și de întreg poporul RM”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Amintim că, Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind transmiterea stadionului Republican ambasadei SUA la Chișinău pentru construcția unei ambasade. Iar, Guvernul deja a anunțat că va folosi banii din vânzarea terenului pentru finanțarea culturii fizice și a sportului.