/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Trei membri ai grupării „kitaeț” care au jefuit și amenințat un bărbat din Chișinău, trimiși în judecată

07 august 2018, ora 12:53

Procurorii au stabilit că în luna iunie 2018, membrii grupării au intrat abuziv în domiciliul unei persoane din mun. Chișinău. Aceștia, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor acestuia, sub un pretext inventat, creându-i o datorie artificială, l-au deposedat de mijloace financiare în suma de 2 000 euro.

În aceiași zi, victima a fost dusă de către suspecți, într-un parc din capitală, unde aplicându-i violența fizică, i-au cerut transmiterea mijloacelor financiare în sumă de încă 5 000 euro, în interesul trezoreriei clandestine „obșeac” a organizației criminale „kitaeț”.

Ca urmare a efectuării măsurilor speciale de investigaţii și a acțiunilor de urmărire penală la 17 iulie 2018, după primire unei tranşe din suma extorcată de bani, care a avut loc sub controlul organelor de drept, suspecții au fost reținuți în flagrant de către procurori și ofițeri.

În urma mai multor percheziții efectuate la domiciliile suspecților, la unul dintre ei a fost depistat un laborator improvizat, unde erau cultivate circa 200 de plante de canabis, totodată, laboratorul avea aparataj necesar, confecţionat artizanal pentru crearea condiţiilor favorabile de creșterea lor.

La fel, au fost depistate şi ridicate alte probe relevante la documentarea infracțiunilor. De menționat că anterior, persoanele reținute au fost judecate pentru mai multe infracțiuni, două dintre care recent au fost eliberate din locurile de detenţie înainte de termen.

În cazul în care instanța de judecată v-a stabili vinovăția persoanelor acuzate, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 10 ani pentru săvârșirea infracțiunii de jaf și o pedeapsă cu închisoare de la 11 la 13 ani pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram