Trei persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, sunt cercetate penal pentru șantaj. Suspecții ar fi cerut bani de la o familie, pentru a nu răspândi imagini video cu caracter defăimător.

În luna iulie, poliția a documentat acțiunile unor persoane nestabilite, care amenințând o familie cu răspândirea unor înregistrări video cu caracter defăimător, solicitau mijloace financiare în sumă de 1 000 euro.

Drept urmare, a fost pornită o cauza penală pentru șantaj. Astfel, forțele de ordine au efectuat măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, pentru acumularea probelor care ar demonstra vinovăția persoanelor implicate în această infracţiune.

Ca rezultat a acțiunilor întreprinse de polițiști, în flagrant, au fost reţinut unul din autorii infracțiunii împreună cu un complici, în momentul primirii de la victimă o parte din suma de bani extorcată (10 000 lei).

La moment, un suspect este arestat pentru 30 de zile, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate. Dacă li se vor demonstra vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.