/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ce spune vicepreședinta partidului Șor despre reacția ONG-urilor de media după ce a agresat o jurnalistă din Orhei

missing
08 august 2018, ora 18:40

Potrivit ei, nici un jurnalist, condus de legile obiectivității și echidistanței, nu va participa la demonstrații, mitinguri, proteste în calitate de participant obișnuit, fapt de care nu ar fi ținut cont jurnaliștii de la radio Orhei.

Nici un jurnalist adevărat nu va fi de acord cu rolul unui provocator, al cărui scop este să pretindă că este o “victimă”. Radio Orhei în acest sens este un exemplu clasic de NON-jurnalism sau ANTI-jurnalism. Jurnaliștii în ghilimele de la Radio Orhei mint, participă la acțiuni de protest iar în loc să informeze obiectiv, acceptă de bună voie să pretindă că sunt victime. Aceștia nu sunt jurnaliști, ci provocatori profesioniști. Despre ce li s-a spus”, a scris Tauber pe pagina sa de facebook.

Ea susține că a fost o evaluare obiectivă a jurnalistei, poate chiar exprimată într-o formă ușor emoțională, însă Tauber susține că nu-și amintește să fi fost agresivă în raport cu jurnalista în cauză.

Nu-mi amintesc că a fost o acțiune agresivă specifică din partea mea în adresa acestei „jurnaliste”, înseamnă că nu sa întâmplat nimic semnificativ sau teribil”, a spus Tauber adresândui-se jurnalistei în cauze să aducă dovezi și afirmând că dacă acestea sunt atunci e gata să-și aducă scuzele de rigoare.

Amintim că, organizațiile de media au condamnat comportamentul agresiv al reprezentanților partidului „Șor”, care au atacat verbal jurnaliștii postului Radio Orhei și i-au împiedicat să reflecte o manifestație organizată duminică, 5 august, la Orhei de către această formațiune politică.

Din imaginile video care au apărut pe rețelele de socializare se vede clar cum reprezentanta partidului „Șor”, primărița comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, și colegul său de partid Pavel Verejanu instigă participanții la protest împotriva jurnalistei postului Radio Orhei, Tatiana Djamanov: „Ia – Djamanov, cu mătura!”, „Radio Orhei la gunoi!”, „Radio Orhei afară!”, „Du-te de aici!”. Înarmați cu mături, alți manifestanți au urmat îndemnul Marinei Tauber şi au îmbrâncit-o pe jurnalistă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram