/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cerea bani pentru efectuarea operațiilor. Șeful secției chirurgie a unui spital din capitală, pe banca acuzaților

08 august 2018, ora 09:47

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, activitatea infracțională a învinuitului a fost documentată de procurorii în perioada 12 iulie – 24 iulie 2018 (9 zile lucrătoare), timp în care chirurgul a pretins, acceptat și primit de la pacienți și rudele acestora, pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale, mijloace bănești ce nu i se cuvin în sumă de 54600 lei.

La moment, învinuitul este suspendat din funcție și se află în arest la domiciliu. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, iar dacă instanța îl va găsi culpabil pentru faptele săvârșite, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 u.c. şi privarea de dreptul de a-și exercita activitatea pe un termen de la 5 la 10 ani.

Menționăm că, în vederea confiscării extinse, au fost aplicate sechestre pe mijloacele bănești ridicate în cadrul perchezițiilor, precum și pe bunurile învinuitului, în valoare totală de peste 700 000 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram