Centrul de Sănătate Publică Comrat informează în satele Beșghioz, Copceac, și Kazakliya, au fost detectate 16 cazuri de rujeolă la copii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani.

Din cei 16 copii, doar unul singur era vaccinat împotriva rujeolei, ceilalți copii nu au fost vaccinați. Opt copii din cei îmbolnăviți locuiesc în satul Beșghioz, cinci din satul Kazakliya și trei din Copceac.

Centrul a constatat că virusul a fost contactat de un copil care a fost în vizită în orașul Bolgrad, regiunea Odessa, la rude unde era un copil bolnav de rujeolă. Prin urmare boala a fost adusă și pe teritoriul raionului Ceadîr-Lunga. Ulterior, copiii care s-au îmbolnăvit, împreună cu părinții, au fost la o tabără din raionul Ungheni. În total la tabără din raionul Ceadîr-Lunga au plecat 24 maturi și 74 de copii și s-au aflat acolo timp de o săptămână.

Comisia raională privind protecția sănătății publice au decis să verifice locuitorii și au interzis organizarea activităților dedicate copiilor în localitățile respective, iar copiilor care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei le-a fost interzis temporar accesul în școli și grădinițe.