/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Japonia, din nou afectată de caniculă - un val de căldură extremă a adus temperaturi de 41 de grade Celsius

missing
08 august 2018, ora 15:42

Pe lângă municipiul Mino din prefectura Gifu unde temperatura a ajuns la 41 de grade Celsius, şi în localitatea Gero din aceeaşi prefectură au fost înregistrate 40,5 grade Celsius.

De asemenea, în municipiul Nagoya, centrul administrativ al prefecturii Aichi, mercurul din termometre a ajuns la 38,3 grade Celsius, conform datelor Agenţiei de Meteorologie din Japonia care a emis avertizări cu privire la riscul de insolaţie.

Temperaturile de peste 40 de grade Celsius înregistrate săptămâna aceasta şi săptămâna trecută, vin după un alt episod de căldură extremă când în Japonia a fost consemnată, la 23 iulie, cea mai ridicată valoare de temperatură din istoria înregistrărilor meteorologice din această ţară, 41,1 grade Celsius, în Kumagaya din prefectura Saitama, situată în apropiere de Tokyo.

Potrivit prognozelor meteorologice, şi vestul Japoniei se va confrunta cu temperaturi ridicate, joi, ca urmare a influenţei unui câmp de presiune atmosferică ridicată deasupra Mării Galbene, precizează Kyodo.

Valul de caniculă “fără precedent” din Japonia din luna iulie a lăsat în urmă 116 morţi, potrivit Japan Today. De asemenea, circa 35.000 de persoane au fost transportate la spital.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram