Companiile de taxi vor fi obligate să dețină automobile adaptate pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi

09 august 2018, ora 15:15

Guvernul promite că vor fi făcute modificări în legislație. În prezent, au facilități la importul automobilelor doar persoanele cu dizabilități locomotorii severe, dacă mijlocul de transport este acordat cu titlu gratuit (donaţie) și reutilat corespunzător. Proiectul va fi în scurt timp definitivat și prezentat Guvernului spre aprobare.

Urmează a fi creat și un Centru tehnic specializat pentru reutilarea autovehiculelor, conform necesităților persoanelor cu nevoi speciale.

Grupul de lucru a solicitat, de asemenea, Agenției Naționale de Transport Auto să oblige companiile de taxi să aibă în dotare mașini adaptate pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Vor fi intensificate și acțiunile de dotare a clădirilor publice cu rampe speciale pentru persoanele cu nevoi speciale. Actualmente, la intrările în Casa Guvernului, din străzile Pușkin și Bodoni, au loc lucrări de instalare a ascensoarelor speciale pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Acestea urmează să fie date în folosință în luna septembrie curent.

În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15 mii de persoane cu dizabilități locomotorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram