Curtea de Apel a menţinut măsura preventivă, arestarea pe un termen de 30 de zile cu plasarea în izolatorul CNA, în privinţa unui medic, reţinut în cadrul dosarului Tomograf 2. Astfel, medicul rămâne în izolatorul CNA pentru 30 de zile, informează Angela Starinschi, ofițerul de presă al instituției.

Ea a precizat că luni, pe 13 august, la ora 13.00, Curtea urmează să se pronunţe şi asupra măsurii preventive aplicate în privinţa şefului de secţie de la Institutul Mamei şi Copilului, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile în urma deciziei instanţei de fond. Procurorii au contestat decizia primei instanţe, solicitând arestarea preventivă a şefului secţiei cu deţinerea sa în izolatorul CNA.

Amintim că, în dosarul Tomograf 2 sunt vizați alți doi medici, care sunt cercetați în libertate.

Potrivit CNA, în birourile de serviciu ale medicilor din Secția de radiologie și imagistică, dar și în safeul metalic depus la o bancă din Chișinău pe numele șefului secției, au fost găsite în total 1,5 milioane de lei. În caseta bancară au fost găsiţi peste 700 de mii de lei, circa 24 de mii de euro, 1000 de dolari, dar şi articole din aur. Potrivit CNA, grupul de medici estorca bani de la pacienții care erau supuși investigațiilor fără programare.