/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Rusia a anunţat pregătirea unor măsuri de retorsiune în urma sancţiunilor impuse de Statele Unite

09 august 2018, ora 19:51

„Partea rusă se va ocupa de elaborarea unor măsuri de retorsiune la acest nou demers inamical al Washingtonului”, a asigurat Zaharova într-o conferinţă de presă.

„SUA au ales în mod conştient calea confruntării în relaţiile bilaterale care şi aşa sunt practic reduse la zero prin propriile lor eforturi”, a acuzat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus.

Aceste sancţiuni sunt introduse sub un „pretext inventat”, iar condiţiile de ridicare a acestora avansate de către Washington sunt „clar inacceptabile” pentru Rusia, a afirmat ea.

„Autorităţile ţării noastre sunt direct acuzate de utilizarea substanţei neurotoxice militare Noviciok, deşi partea britanică nu a fost în măsură să prezinte până acum nicio probă privind implicarea Rusiei” în otrăvirea fostului spion dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în martie la Salisbury, în Anglia, a subliniat Zaharova.

„Rusia a distrus în totalitate stocurile sale de arme chime anul trecut”, mai susţine aceasta.

„Inadmisibile, inamicale, ilegale”… Kremlinul a denunţat joi puternic anunţul SUA privind instituirea unor noi sancţiuni economice împotriva Rusiei în legătură cu cazul Skripal, ceea ce generează temeri privind o nouă escaladare a tensiunilor între Moscova şi Washington, notează AFP.

La mai puţin de o lună după schimburile de amabilităţi la summitul de la Helsinki între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin, la orizont se conturează o nouă confruntare între cele două puteri.

„Considerăm absolut inacceptabil anunţul privind noile restricţii în legătură cu cazul Salisbury şi considerăm ilegale” sancţiunile, a reacţionat mai devreme purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Noi dezminţim încă o dată în modul cel mai categoric orice fel de declaraţii privind o implicare a Rusiei” în otrăvirea celor doi Skripal, a spus el.

Peskov a calificat SUA drept un „partener imprevizibil”, dar a adăugat că Moscova mai speră „în relaţii constructive cu Washingtonul”: „Aceste relaţii nu sunt doar în interesul celor popoarelor noastre, ci şi al stabilităţii şi securităţii în lume”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram