Un tânăr de 22 de ani, locuitor al raionul Soroca, este suspectat de dublu omor. Crima ar fi fost săvârșită la 2 iulie curent, iar la 7 august făptașul a fost reținut.

Tânărul este bănuit de uciderea a două persoane, mamă și fiică. Cadavrele acestora au fost depistate în fâșia forestieră de la marginea traseului Soroca – Florești, între satele Pîrlița și Dumbrăveni. Ambele cadavre au fost găsite în stare de putrefacție și parțial carbonizate

Audiat de poliție, suspectul și-a recunoscut vina. Acesta a declarat cu lux de amănunte scenariul crimei. În ziua cu pricina, victimele au oprit o mașină de ocazie pentru a ajunge la Soroca. Suspectul, aflându-se la volanul unei mașini, s-a oferit să le ajute. Pe drum, între suspect și victime s-a iscat un conflict, la care victimele au sărit din mașină și au fugit. Suspectul a oprit mașina și s-a luat după ele. A găsit-o pe femeie în pădure, i-a aplicat mai multe lovituri, până a lăsat-o fără cunoștință. Apoi a găsit-o și pe minoră cu care a procedat la fel. Ulterior, pentru a ascunde probele infracțiunii, suspectul le-a dat foc.

De asemenea, în cadrul audierilor, suspectul a recunoscut că a mai comis o crimă în luna iunie a anului 2012, ar fi omorât o fată care pe atunci avea 15 ani, după care a aruncat cadavrul într-un iaz.

Suspectul este reținut pe 72 de ore și riscă detenție pe viață. La moment polițiștii și procurorii întreprind acțiuni de investigație pentru a stabili toate circumstanțele.