Preotul Maxim Melinti va putea oficia slujbe bisericești după ce  Judecata Bisericească a Mitropoliei Chișinău i-a ridicat „oprirea de a săvârși cele Sfinte” la 9 august curent printr-un decret.

Decizia vine după ce la 1 august, Părintele Melinti s-a pocăit a doua oară în public cerându-și scuze de la colegi și refuzând orice colaborare cu asociația Genderdoc-M și diploma oferită de aceasta. „Cu adâncă smerenie și plecăciune îmi cer iertare de la Mitropolit, Episcopi, preoți și toți necredincioșii creștini pentru tulburarea pe care am produs. Rog înalt Preasfinția Voastră să-mi restabiliți dreptul de a sluji în continuare și a desfășura activități de ordin liturgic, social și misionar. Promit că în viitor voi fi atent la replici și acțiunile pe care le fac”, a declarat Melinti la 1 august.

Amintim că, la 21 iunie, Mitropolia Moldovei i-a interzis parohului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, Maxim Melinti, să oficieze slujbe până când nu se va pocăi public și „pe deplin”. Motivul este că preotul ar fi susținut comunitatea LGBT din Moldova.