/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Prima reacție a Ministerului Educației privind maltratarea a 13 minori într-o tabără de odihnă

10 august 2018, ora 09:15

Potrivit declarației, ministerul s-a autosesizat în privința situației alarmante de la Tabăra de odihnă „Trandafirul” din Vadul lui Vodă, iar la fața locului s-a deplasat secretarul de stat Angela Cutasevici pentru documentare. Inițial ei i-a fost îngrădit accesul pe teritoriul taberei, invocându-se motivul că aceasta este proprietate privată. Abia după 30-40 de minute, un paznic a deschis poarta, dar între timp cca șapte adolescenți au dispărut și nu au mai fost de găsit. Ea a depistat că în tabără sunt condiții insalubre și încăperile se află într- stare deplorabilă. Astfel, ministerul afirmă că activitatea instituției trebuia sistată înainte de producerea incidentului din noaptea de 7 spre 8 august.

În context, ministerul anunță că urmează să fie convocată o Comisia guvernamentală pentru organizarea și monitorizarea odihnei de vară pentru copii și adolescenți la care au fost invitați și reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Stat al Muncii, ai Academiei de Studii Economice din Moldova, ai Primăriei orașului Vadul lui Vodă, ai Direcției de Învățământ Hâncești, precum și agentul economic care gestiona tabăra. „În cadrul Comisiei vom analiza minuțios toate detaliile cazului, inclusiv documentele de licitație a foilor de odihnă, contractul de locațiune, planul de activitate al taberei, temeiurile angajării unor minori în calitate de educatori, ș.a.”, se spune în declarație.

Ministerul mai spune că va monitoriza cu atenție subiectul și va reveni cu detalii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram