/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Aduceau droguri prin poștă și le vindeau prin Telegram. Doi membri ai unui grup criminal, reținuți

missing
10 august 2018, ora 12:43

În continuare, liderul grupării precum și alți membri, camuflau drogurile – în spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub bordure, pietre și alte locații, iar prin intermediul unei aplicații speciale, era fixat locul exact de ascundere a drogurilor și transmis prin canalul securizat liderului grupării.

Concomitent, liderul grupării organiza perfectarea cardurilor bancare, inclusiv pe numele altor persoane, pentru a putea gestiona banii rezultați din vânzarea drogurilor.

Astfel, urmărind scopul comercializării drogurilor fără un contact fizic cu cumpărătorul, liderul grupării a creat un „telegram canal”, unde plasa informații despre comercializarea drogurilor, iar în canalul securizat erau admiși doar utilizatori de încredere, iar persoanele terțe nu aveau acces pe acest canal.

Doritorii de a procura droguri, erau acceptați de către conducătorul grupării în „chat”-ul indicat. Ulterior, ultimul prin intermediul canalului de comunicație securizat, îi instructa referitor la modalitatea de procurare a drogurilor.

Astfel, potențialul cumpărător primea de la liderul grupării, rechizitele unui cont bancar sau conturile portmoneelor electronice, unde urmau să fie depuse mijloace bănești pentru procurarea drogurilor. Drept confirmare a depunerii banilor, cumpărătorul de droguri expedia prin aplicația „telegram”, organizatorului poza bonului fiscal.

După aceasta cumpărătorul primea de la organizator „link”, la accesarea căruia cumpărătorul identifica locul unde erau ascunse drogurile, astfel încât vânzătorul și cumpărătorii de droguri nu aveau contact fizic, iar mesajele acestora erau șterse.

Astfel, s-a stabilit că în perioada 2017-iulie 2018, gruparea criminală documentată a spălat bani în sumă de peste nouă milioane de lei, rezultați din vânzarea drogurilor, utilizând circa nouă conturi bancare și 160 portmonee electronice.

În rezultatul percheziției efectuate la domiciliu liderului grupării criminale au fost ridicate mai multe carduri bancare pe numele diferitor persoane, peste 600 mii lei, aproximativ 1000 euro, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, aparat de numărat banii, precum și alte obiecte care probează comiterea infracțiunilor.
De către procurorii PCCOCS au fost reținuți și arestați doi membri ai grupării criminale, inclusiv organizatorul.
Unul din ei deja au fost diferit justiției, urmărirea penală în privința celorlalți continuă.

Faptelor incriminate prevăd următoarele sancțiuni:

Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, comisă de către un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari, se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 de ani.
Spălarea banilor comisă de către un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani. Contrabanda comisă de către mai multe persoane, în proporții deosebit de mari, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Drogurile vândute erau de tip PVP și utilizarea lor au următoarele efecte dezastruoase:

• Dependenta fizica și psihica
• Schimbări de temperament
• Probleme cu somnul
• Comportament psihotic
• Hipertermie (persoanelor le este foarte cald)
• Convulsii
• Infarct
• Tensiune ridicata
• Probleme respiratorii grave
• Comă și chiar moarte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram