/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Au fost identificate alte șapte cazuri de rujeolă în sudul țării

missing
11 august 2018, ora 13:22

Alte șase cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate în satul Cairaclia raionul Taraclia. Copiii născuţi între anii 2008-2017 au manifestat febră 38-40 0C, conjunctivită, erupții cutanate. În prezent, aceştia se află sub supravegherea medicului infecționist și primesc tratamentul corespunzător, în condiţii de staţionar. Nici un copil dintre ei nu a fost vaccinat contra rujeolei din motivul apartenenței la o confesiune religioasă.

Ministerul Sănătății atenționează repetat populația, că rujeola rămâne în continuare o infecție cu grad înalt de contagiozitate și părinții sunt îndrumați să-și vaccineze copii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și altor boli infecțioase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram