Un tânăr din Călărași va primi despăgubiri de 50 de mii de lei, după ce a dat în judecată Spitalul raional pentru că din greșeală a fost schimbat la naștere. El a fost schimbat la naștere din greșeală și dat altei femei, care născuse în aceeași seară în aceeași maternitate un băiat. Tânărul a aflat despre greșeală abia la 16 ani, când tatăl biologic decedase, iar mama s-a stins și ea la scurt timp, scrie Sănătate Info.

Cazul a avut loc la 21 aprilie 1992. Copilăria tânărului a fost nefericită din cauza că presupusul tată era violent. Acesta își bătea soția, acuzând-o de infidelitate, căci copilul nu-i semăna nici lui, nici rudelor. După moartea bărbatului, tânărul a plecat în străinătate, fiind respins de rude. De acolo a fost sunat de adevărata lui familie. Aceștia din urmă au început să-și pună întrebări când i-au făcut pașaportul copilului și au depistat că grupa de sânge nu coincide. Au mers la spital după informații unde au aflat despre eroare și au solicitat informații despre copiii care s-au născut în acea zi la maternitate.

Tânărul s-a ales cu o despăgubire de numai 50.000 de lei, deși a solicitat 300.000 de mii, pentru daunele morale care i-au fost cauzate.